2021 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları ile ilgili beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),binlerce öğrencinin başvuru yaptığı konuya ilişkin resmi açıklamayı yaptı ve 2021 LGS sonuç tarihi belli oldu.

LGS bu yıl da korona virüs salgınının gölgesinde gerçekleşti. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süre verildi.

LGS 2021 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS soru kitapçığı ve LGS cevap anahtarının birkaç gün içerisinde yayınlanması bekleniyor. LGS sonuçları ise 30 Haziran tarihinde yayınlanacak.

LGS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından http://sonuc.meb.gov.tr adresi üzerinden yayınlanacak.

UZMANLAR LGS HAKKINDA NE DEDİ?

8. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı LGS ülke genelinde 17 bin 793 okulda saat 9.30 ve 11.30 olmak üzere iki oturumda tamamlandı. Gerçekleştirilen sınava her öğrenci sınava kendi okulunda katılım sağladı. Sosyal mesafe ve maske kurallarının uygulandığı sınavda veliler dışarıda öğrenciler ise içeride ter döktü. Binlerce öğrencinin katılım sağladığı LGS sonrası öğrenciler özellikle Matematik sorularının zor olduğunu belirtirken gözler sınav sonuçlarına çevrildi.

“Türkçe testinde çıkarım yapma becerisi ölçüldü”

Zor bir dönemden geçtik. Yetişkinler için bile zor olan pandemi sürecinde 8. Sınıf öğrencileri için oldukça zorlayıcı bir süreçti. Öğrenciler şartlara rağmen iyi hazırlandı. Sınava genel anlamda değerlendirecek olursak; iki oturum halinde gerçekleşti. İlk oturumda dört dersten Türkçe testinin diğer derslere oranla daha eleyici olduğunu söylenebilir. Türkçe testinde metni okuma, yorum yapma, metinden yola çıkarak çıkarım yapma becerisinin ölçüldüğü bir sınavdı. Metni okuma hem ayırt edici bir özellik olarak test çözüm tekniklerini gerekli kıldı.

“İşlem adımlarının fazla olması öğrenciye zaman kaybettirdi”

İkinci oturumda ise, sayısal oturumun en belirleyici hatta tüm sınavın en belirleyici testinin matematik dersi olduğunu söylenebilir. Matematik testindeki soruların büyük bir çoğunluğunu zor olarak nitelendirebiliriz. Matematik testinde şekil ve grafik sorularının fazla olduğunu da belirtmek gerek. İşlem adımlarının fazla olması öğrenciye hem zaman kaybettirdi. Fen Bilimleri testinde ise deney sorularının fazla olduğunu yine deneyden yola çıkarak çıkarım yapılması istenen bir sınavdı. İlk oturum sonrası tüm öğrenciler çok mutluydu çünkü genel olarak sınavı kolay olarak benimsediler. İkinci oturumda ise özellikle matematik testi sonrasında belli sorularda çok zaman kaybettiklerini söylediler.